Nieuws

Kennismaken met nieuwkomer Mango Mobility


Op woensdag 26 september host Mango Mobility de netwerkbijeenkomst van Bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Mango Mobility is Nederlands eerste Electric Experience Center. Je kan hier allerlei elektrisch vervoer uitproberen en aanschaffen, van fiets en scootmobiel tot brommobiel. Wij zijn vast langsgegaan bij dit bijzondere bedrijf en maakten kennis met Anneke van Roemburg, salesmanager van Mango Mobility Utrecht.

“Mango Mobility is gespecialiseerd in elektrisch vervoer tot 45 km. Van scootmobiel, fiets, bakbrommer tot auto. Veertien jaar geleden is het bedrijf gestart met de scootmobiel. Oprichter Wiersma wilde het imago van de scootmobiel verbeteren, de scootmobiel sexyer maken. En dat is gelukt! Op de eerste verdieping van ons experience center kun je zien dat er inmiddels legio opties zijn voor scootmobielen als het gaat om formaat, kleur, accessoires, etc.”

“Na de scootmobiel volgde al snel de elektrische fiets en daarna de auto. Omdat ons bedrijf al zoveel ervaring had, zijn we al voorbij de meeste kinderziektes. Die voorsprong maakt dat wij ons onderscheiden op kwaliteit. Op de begane grond van het experience center verkopen wij allerlei soorten elektrisch vervoer tot 45 km per uur. Doel is mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden. We hebben ook leenproducten, die je bijvoorbeeld een weekje kan uitproberen. Dit is niet alleen een manier om particulieren te interesseren maar ook andere ondernemers en werknemers. Waar vroeger de leaseauto onderdeel van een contract was, zie je nu steeds vaker een vervoersbudget. Zeker in een stad als Utrecht is elektrisch vervoer een uitkomst. Deze groeimarkt is precies waar we ons op richten.”

“Mango Mobility is dochterbedrijf van Stern geworden en is gevestigd op de Franciscusdreef naast de andere Sternbedrijven zoals de Nissan. We zijn heel blij dat we op deze locatie zitten. Eigenlijk zaten we vooral op a typische locaties. Mensen die opzoek zijn naar een scootmobiel vinden de winkel toch wel. Nu zitten we op een plek waar potentiele klanten voorbij lopen, veel traffic is. Deze plek past bij ons experience center, daar zijn we heel blij mee!”

Nieuwsgierig geworden naar Mango Mobility? Kom ook op 26 september naar de bijeenkomst en krijg een rondleiding door het experience center. Of loop een andere dag even binnen.

Terug