Nieuws

Interview Henk Verkerk


De tijd dat de Autoboulevard Overvecht een landelijk begrip was is al een hele tijd voorbij. Henk Verkerk, voorheen directeur van de Volvo garage aan de Hudsondreef heeft er wel nog warme herinneringen aan. We spraken hem over zijn tijd op het bedrijventerrein. 

“In 1985 zijn wij vanuit de binnenstad van Utrecht naar bedrijventerrein Overvecht verhuisd. In Overvecht hadden we ineens veel ruimte, heerlijk! Ruim plek om (gratis) te parkeren voor onze klanten en veel ruimte in de zaak. Mijn vader is begonnen aan de Goedestraat en vervolgens op de Biltstraat, waar nu de Jumbo zit. In de stad was het ondertussen betaald parkeren en de werkplaats zat midden in een woonwijk. Dat ging niet meer.”

“In Overvecht waren toen al een aantal autobedrijven gevestigd en dat werden er steeds meer. Zo ontstond de Autoboulevard Overvecht, een begrip in heel Nederland. Op het hoogtepunt zaten er wel 20 merken, zo uit mijn hoofd. Klanten kwamen overal vandaan omdat je hier makkelijk van de ene autodealer naar de andere kon oversteken.Ons eigen bedrijf groeide daardoor ook. We kochten een pand van de buren erbij om daar een occasion hal in te richten en zo hebben we als familie nog meer panden op het bedrijventerrein gekocht.”

“Het was een mooie tijd waar ik met veel plezier aan terugdenk. We kwamen als autodealers eens per maand bij elkaar om open dagen af te stemmen, en shows te organiseren. Met de Paasshows was het bijvoorbeeld hartstikke druk. Je deed het echt samen.”

“Nu is dat anders, iedereen vertrok langzaamaan naar Leidsche Rijn en Nieuwegein en nu is Volvo nog de enige merkendealer op het terrein. Wij zelf hebben onze eigen zaak vorig jaar verkocht maar zijn nog wel eigenaar van verschillende panden. Het terrein functioneert nog altijd goed, je krijgt de panden makkelijk verhuurd, maar het imago is wel achteruit gegaan. Ik vind het goed dat de autobranche nu een vergunning moet gaan aanvragen, zo kunnen de nette bedrijven een betere kans krijgen op het terrein.”

“Het Ondernemersloket vind ik een van de betere initiatieven van de laatste tijd. Ik heb veel plannen van de gemeente gezien die op niets uitdraaide, goed om nu te zien dat er actie wordt ondernomen. Een bedrijventerrein is heel belangrijk voor de werkgelegenheid van de stad. Daarom moet je ook goed kijken naar de huurders die zich melden. Je hebt een pand hier snel verhuurd, maar je moet wel zorgen dat het aan een nette club is. Op die manier zorg je dat het gebied weer een betere naam gaat krijgen.”

Terug