Nieuws

Eindejaarsboodschap wethouder Klaas Verschuure


Beste ondernemers,

Graag had ik het jaar willen afsluiten met een positieve boodschap, maar helaas brengt de huidige lockdown voor velen van jullie veel zorgen met zich mee. Waar we dit jaar nog met enig optimisme begonnen, we halverwege het jaar zelfs even konden proeven aan de open stad die we zo graag willen zijn, eindigt het jaar 2021 in mineur. Utrecht deelt jullie teleurstelling.

Ik heb ontzettend veel respect voor de manier waarop onze Utrechtse ondernemers elke keer weer de schouders eronder zetten. De veerkracht die hiervan uitstraalt vind ik bewonderingswaardig. Tegelijkertijd onderschat ik niet dat bij veel ondernemers de rek eruit is en het water aan de lippen staat. Deze ondernemers wens ik ontzettend veel sterkte toe en wijs ik op de hulpregeling Ondernemer Centraal. Met ondernemende samenwerkingspartners bieden we ondernemers die niet meer weten hoe ze verder moeten een helpende hand: Product - Coaching en advies voor ondernemers (Ondernemer Centraal), aanmelden - Online loket (utrecht.nl)

Hoewel het wederom een lockdown is waarmee wij het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen, willen we ook vooruit kijken naar de lichtpuntjes. 2022 wordt bijvoorbeeld het jaar van het wielerevenement La Vuelta. En Utrecht viert in 2022 haar 900e verjaardag. Veel Utrechtse inwoners en ondernemers kijken erg uit naar deze festiviteiten.

We verwachten dat in 2022 het coronavirus nog onder ons zal zijn en dat we samen goede manieren vinden om daar mee om te gaan, in ons dagelijkse leven en werk.

Ik wens jullie nogmaals veel sterkte en succes toe voor de komende kersttijd, en een gelukkig, gezond en goed 2022.

Met vriendelijke groet,

Klaas Verschuure,
wethouder Economische Zaken

Terug