Nieuws

Energieloket Utrecht helpt met verduurzamen


Campagne ‘Verduurzamen? Het energieloket helpt’

Begin dit jaar is de website van het energieloket vernieuwd én zijn er drie inspirerende praktijkverhalen toegevoegd van Hotel The Nox, Stichting Timon en Tafeltennisvereniging SVE. Deze week start de campagne om het energieloket meer bekend te maken bij Utrechtse ondernemers, instellingen, organisaties en vastgoedeigenaren.

Aankondiging pilot aardgasvrije bedrijventerreinen

In 2022 onderzoekt het Energieloket op drie bedrijventerreinen wat erbij komt kijken om over te stappen op schone energie. Hiervoor worden minimaal 5 ondernemers gezocht, die op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn en benieuwd zijn hoe en wat zij kunnen besparen en verduurzamen.

Voor het bedrijventerrein Nieuw Overvecht wordt hierbij samengewerkt met de kopgroep verduurzaming die is opgericht in de kwartaalbijeenkomst van afgelopen januari. 

Subsidie energieloket verlengd

De subsidieregeling ‘Energieloket verduurzaming vastgoed Utrecht’ is verlengd tot en met 31 december 2022. De subsidie is voor technisch, organisatorisch of procesmatig advies over de verduurzaming van vastgoed en/of bedrijfsprocessen. U krijgt 50% van de advieskosten vergoed met een maximum van € 5.000 als u alleen voor uw eigen gebouw subsidie aanvraagt en maximaal € 20.000 per gezamenlijke aanvraag van minimaal 5 organisaties.

Monumentaal The Nox Hotel is aardgasvrij

The Nox Hotel heeft een bijzonder – en sinds kort duurzaam – gebouw in het centrum van Utrecht. Dit monumentale pand uit de 17 e eeuw is nu aardgasvrij en er is enorm ingezet op energiebesparing. De verbouwing bleek daarvoor het perfecte moment. Zonnepanelen, driedubbel glas, een warmtepomp… The Nox Hotel heeft het nu allemaal en laat dit zien in deze video.

Wilt u ook aan de slag met duurzaam ondernemen? Het energieloket van Gemeente Utrecht ondersteunt u graag met deskundig advies op maat, hulpmiddelen en financiering. Ga naar www.utrecht.nl/energieloket.

Terug