Nieuws

Maak kennis met Nikita Kuipers


Sinds dit voorjaar heeft accountmanager Evelien van Batenburg haar functie doorgegeven aan Nikita Kuipers. Wij waren nieuwsgierig naar haar ambities voor het bedrijventerrein dus gingen bij haar langs voor een kort interview. 

Wat is je eerste indruk van Nieuw Overvecht?
Ik woon al ruim zes jaar in Utrecht, maar wist nog niet veel over bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Voor mijn nieuwe functie als accountmanager van dit gebied ben ik eerst eens gaan rondfietsen om zo een beter beeld van en gevoel bij het bedrijventerrein te krijgen. Wat mij meteen opviel, was dat het een heel divers bedrijventerrein is waar veel meer gebeurt dan je in eerste instantie ziet. Die diversiteit maakt het een heel interessant gebied. Tijdens het fietsen herkende ik het gebied trouwens ook ineens weer van mijn rijlessen.

Wat is jouw expertise/achtergrond?
Ik heb sociale geografie gestudeerd met als afstudeerrichting stadsgeografie. Wat ik vooral uit mijn studie heb meegenomen, is de leefomgeving vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en de samenhang te zien. Dat vind ik ook in mijn rol als accountmanager heel belangrijk. Ik ben het aanspreekpunt vanuit de gemeente voor dit gebied dus er komen bij mij veel diverse onderwerpen bij elkaar - zoals ondernemerschap, openbare ruimte, veiligheid en verduurzaming - en daar probeer ik een verbindende rol in te spelen. Wat mij betreft, zit daar ook de kracht van het ontwikkelen van een gebied. Dat je verschillende aspecten van een gebied weet te verbinden. Dat vind ik zelf de juiste benadering en ik heb gemerkt dat een integrale aanpak ook steeds meer leeft bij de gemeente.

Wat is jouw ambitie, waar ga je op inzetten?
Ik wil me graag opstellen als een proactieve accountmanager. Uiteraard bestaat mijn werk uit het reageren op en meedenken bij diverse vragen en verzoeken, maar ik hoop me daarnaast extra te kunnen inzetten voor nog meer verbinding tussen ondernemers onderling en ondernemers en gebruikers. Door meer te delen en van elkaar te leren, ontstaan er hopelijk nieuwe kruisbestuivingen. Ik wil op zoek naar de gezamenlijkheid en daarin samen dingen oppakken. Met als doel concrete resultaten. Dus niet alleen praten maar doen. Het gebied heeft veel potentie en het vertrekpunt is wat mij betreft het verbeteren van de bestaande kwaliteiten.

Oproep aan ondernemers:
Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar wat er leeft bij ondernemers. Ik nodig iedereen uit om in gesprek te gaan. Er hoeft niet per se een directe aanleiding te zijn. Ook als het goed gaat, hoor ik graag hoe ondernemers Nieuw Overvecht ervaren. Hoe is het om in Nieuw Overvecht te werken? Hoe staat het met de werkgelegenheid, sluit die goed aan bij het onderwijs uit de omgeving? Is het vestigingsklimaat in orde? En waar kan de gemeente (extra) in ondersteunen, investeren of hulp bij bieden.

 

Terug