Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een stadsverzorgend, kleinschalig, modern gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 36 hectare netto (44 hectare bruto). De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen (A2 en A27) wordt door het bedrijfsleven als belangrijkste kwaliteit van het gebied gezien. Mede hierdoor is de bereikbaarheid met de (vracht)auto zeer goed en beschikt het terrein over één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden voor bedrijven. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht grenst aan de woonwijk Overvecht. Er zijn zo’n 280 bedrijven ingeschreven, waarvan er circa 200 actief zijn in het gebied. Deze bedrijven bieden plaats aan bijna 5.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is bedrijventerrein Nieuw Overvecht een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht. Bekijk de plattegrond.

 


Meer nieuws »

Nieuwe berichten

Veiligheidstip november 2021

De Risico-inventarisatie en – evaluatie is een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. De RI&E is verplicht voor alle bedrijven met personeel.

Lancering Cybernetwerk Utrecht

Op 19 november jl. werd Cybernetwerk Utrecht gelanceerd. Het is een platform dat op dit moment bestaat uit VNO-NCW Midden, Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland, Kamer van Koophandel, Politie, Guardian360, Blast Cybersecurity, Cybernetwerk Drechtsteden en afdeling Economische Zaken van gemeente Utrecht.

Ondernemer Centraal

Veel ondernemers ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Dat weet u als ondernemer waarschijnlijk als geen ander. Van het verlies van omzet, tot personeelstekort, veranderende businessmodellen of een onzekere toekomstverwachting. Helaas laten de recente maatregelen zien hoe onzeker de situatie nog steeds is.

Bericht van wethouder Klaas Verschuure

Beste ondernemers,

Utrecht beleefde een mooie zomer en nazomer, iedereen was weer wat positief gestemd. Helaas zijn nu toch de besmettingen toegenomen en zijn er opnieuw maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Dolly Bakfiets viert 10-jarig bestaan met limited gouden jubileum editie

Dolly Bakfiets houdt jonge gezinnen al 10 jaar in beweging en met de unieke service aanuis, groeit het bedrijf ook in deze periode hard door.

Interview Gijs Wanders

Door ondernemers en de gemeente is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de toekomst van Nieuw Overvecht. Daarom spreken we deze keer Gijs Wanders, senior adviseur werklocaties, die het traject heeft begeleid.

Challenge Betere economie in Overvecht

Heb je een goed idee om een bijdrage te leveren aan verbetering van de economie in Overvecht, aan de werkgelegenheid en daarmee andere ondernemers te helpen? Woon je in Overvecht, is je bedrijf in Overvecht of wil je hier een bedrijf starten? Doe dan mee met de wijkchallenge!

Nota Grenzen stellen, perspectief bieden

Op 14 september heeft het college de nota ‘Grenzen stellen, perspectief bieden’ aan de gemeenteraad aangeboden. De nota heeft als doel het tegengaan van de ontwrichtende effecten van drugsgerelateerde criminaliteit in Utrecht, door een verstevigde meerjarige programmatische aanpak met als belangrijke pijlers het doorbreken van criminele carrières en het doorbreken van (criminele) geldstromen.

Nieuwe fase in de coronatijd: bericht van wethouder Klaas Verschuure

Beste ondernemers van Utrecht, Utrecht staat op de drempel van een nieuwe fase in deze coronatijd. Vanaf zaterdag 25 september a.s. is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Voor veel ondernemers is dit een stap vooruit. 

Transitievisie Warmte deel 2 - indeling buurten in tijdsblokken

Vrijdag 17 september jl. is de Transitievisie Warmte deel 2 naar de gemeenteraad gestuurd (persbericht). In dit plan beschrijft de gemeente hoe de stad van het aardgas afgaat, wat dat per buurt betekent en wanneer en in welke buurten de gemeente start met de buurtaanpak aardgasvrij. 

Op zonnekracht vooruit!

Steeds meer Utrechtse bedrijven maken gebruik van zonnepanelen. Dat is niet gek: het toont duurzame ambitie en bespaart flink op de energierekening. Wilt u ook op zonnekracht vooruit? 

Project Match2Work helpt bij aansluiting onderwijs op bedrijfsleven

Sylvia Bakker van Prodico probeert met haar project Match2Work het onderwijs en de praktijk aan elkaar te verbinden. Ondernemers worden gevraagd een praktijkopdracht ofwel een casus aan te leveren die door leerlingen wordt uitgevoerd.