Nieuws

De Droom van Yet van den Bergh


Sinds 3 jaar runt Yet van den Bergh Cantina Atletiekbaan Overvecht. Een mooie horecazaak in de hoek van Nieuw Overvecht tussen de atletiekbaan aan de ene kant, en de ijsbaan aan de andere kant. Een heerlijk rustig plekje waar s’avonds de sporters kunnen eten en drinken, en een plek die door buurtbewoners met een kleine beurs afgehuurd kan worden voor feestjes, of door bedrijven als cursus en/of vergaderlocatie. Parkeren voor de deur en je zit privé. Het is niet altijd zo’n mooie plek geweest. Toen Yet hier drie jaar geleden introk was het “een smerige bende waar je nog niet dood gevonden wilde worden”, aldus Yet. Wat een verschil met nu: een mooie licht houten bar, gezellige banken en een mooi uitzicht.

Cantina Atletiekbaan Overvecht wordt in de avond gebruikt als de kantine door de sportverenigingen Phoenix en Hellas. Yet ziet de verenigingen groeien: van beginners tot vergevorderde hardlopers, steeds meer mensen weten de faciliteiten hier te vinden. “Overdag is het hier rustig, maar ‘s avonds is het druk, vooral op woensdagen. Er wordt nu getraind voor de marathon van Utrecht op 18 maart, en in de zomer vindt 4 keer de Zomeravondcup plaats. Bedrijven kunnen zich hier inschrijven voor bijv. de 10, 20 km of hele marathon. Dan wordt de inschrijving op 18 maart en de training gewoon geregeld. Want de trainers zijn enthousiast. Het belangrijkste”, zegt Yet, “is niet hoe snel je rent, maar dat je beweegt en blessurevrij blijft.”

Een van de redenen dat we met Yet hebben afgesproken is dat zij allerlei sportieve kansen ziet voor Nieuw Overvecht. “We hebben hier een prachtig sportkwartier in Overvecht. We zitten alleen achter de struiken verstopt dus je ziet het niet, maar kijk eens wat je hier allemaal kan!” Yet zou graag zien dat er meer wordt samengewerkt tussen de verschillende sportverenigingen, bijvoorbeeld door het delen van faciliteiten. “Hellas wil het krachthonk vernieuwen, maar David Lloyd heeft een prachtige fitnessruimte inclusief sauna en zwembad en sporthallen! Kunnen er geen afspraken gemaakt worden dat de sporters van de atletiekverenigingen gebruik kunnen maken van de fitnessruimte en de leden van David Lloyd in de zomer op de baan kunnen lopen? Kunnen initiatieven uit de wijk niet in de sporthallen. Er staan hier allemaal hekken, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Iedereen zit op zijn eigen eilandje, het zou zo mooi zijn als daar verandering in zou komen!”

“Ook wordt er via “De Versnelling” veel geld gestopt in kleine initiatieven in de wijk waarvan je je kunt afvragen of die zullen overleven. Kun je niet beter investeren in de al bestaande faciliteiten en deze beter promoten en benutten? Kunnen zij geen gebruik maken van de hallen bij David Lloyd? Ik kom bij veel gebiedsbijeenkomsten in Overvecht en dan denk ik: jongens, het is mooi dat er extra geld is voor de wijk, maar zien we genoeg de kansen waar geen extra geld voor nodig is, halen we voldoende resultaat?”

Volgens Yet zijn de sportvoorzieningen van Nieuw Overvecht niet genoeg bekend in de wijk. “Het zou mooi zijn als er een elektronisch bord langs de weg zou staan waar de aankomende activiteiten op gepromoot worden. Daarnaast zou de gemeente en het ONO bestuur, de ondernemers en verenigingen meer bij elkaar mogen brengen om samenwerking te stimuleren.”

Yet is lid van de KVO werkgroep, een gemixte groep met ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente die zich hard maken voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.“Ik vind het leuk dat je dingen ziet opbloeien. De dalende lijn die was ingezet op het bedrijventerrein is langzaam omgebogen in een opwaartse lijn. Het pocketparkje in het centrum van Nieuw Overvecht is leuk. Meldingen via de Buiten Beter App worden snel opgepakt. De KVO werkgroep ziet de criminaliteitscijfers omlaag gaan, het gaat goed op het terrein. Hoewel het er soms nog wel uitziet als een onregelmatig gebit. Maar binnenkort bloeien de narcissen in de bermen weer! Iedereen doet in ieder geval zijn best!”.

Terug