Nieuws

Deelnemers aan de stagestraat gezocht!


Doet u mee?

Wij zijn op zoek naar ondernemers die willen deelnemen aan het werkervaringsproject Stagestraat Nieuw Overvecht. 

In Stagestraat® Nieuw Overvecht werken 20 ondernemers samen met Gemeente Utrecht en het Werkgeversservicepunt (WSP) aan het terugdringen van (jeugd)werkloosheid.  Wij zijn op zoek naar ondernemers die er voor open staan om een half jaar een werkervaringsplaats aan te bieden, zodat gemotiveerde jongeren, herintreders en statushouders die in een uitkering zitten de mogelijkheid krijgen werkervaring en een netwerk op te bouwen en daardoor meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Onze kandidaten hebben vaak net niet de juiste ervaring of zijn al een tijd werkeloos waardoor ze bij reguliere banen afgewezen worden. In de Stagestraat doen ze 6 maanden lang 3 dagen per week werkervaring op bij maatschappelijk betrokken ondernemers die enerzijds wel een extra handje kunnen gebruiken en anderzijds plek hebben om iemand mee te kunnen laten lopen in de zaak. 

Hieronder een aantal voordelen voor de ondernemer;

  • U heeft gedurende een half jaar, 3 dagen per week, extra handen in uw zaak.
  • De Stagestraat zorgt voor begeleiding van de stagiaires. 
  • U krijgt de kans om iemand een half jaar lang te leren kennen en door middel van additionele werkzaamheden vaardigheden bij te brengen; praktisch als u op zoek bent naar ondersteuning op de lange termijn.
  • U bent maatschappelijk betrokken en u levert een bijdrage.

Voor vragen en een uitgebreide toelichting op deze mail, email  en/of bekijk hier een filmpje over Stagestraat Nieuw Overvecht https://www.youtube.com/watch?v=TIyIrSoa_ls

Terug