Nieuws

Buurtmobiel zoekt locatie!


Buurt Mobiel bestaat nu drie jaar en heeft recent de 13.000e klant mogen vervoeren (vooral binnen Overvecht).

Na de opstartfase zijn ze nu beland in de groei- en bestendigheidsfase. Momenteel is Buurt Mobiel vanuit Overvecht actief in Utrecht Noordoost, Noordwest en natuurlijk in Overvecht zelf.

Buurt Mobiel beschikt over een poule van ongeveer 30 enthousiaste vrijwilligers die werkzaam zijn als chauffeurs en centralisten. 

Door deze groei voldoet de huidige huisvesting op de kinderboerderij Gagelsteede van Utrecht Natuurlijk waar ze te gast zijn niet meer en zijn ze genoodzaakt om op zeer korte termijn alternatieve huisvesting te vinden.

In afwachting van definitieve huisvesting wil Buurt Mobiel een beroep doen op de ondernemers van Nieuw Overvecht om de mogelijkheid te bekijken of er een ondernemer is die ons in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen tijdelijk wil huisvesten.

Wat heeft Buurt Mobiel nodig:

Kantoortje met Wifi voor ontvangst van chauffeurs en centralisten waar wij centrale kunnen houden, gesprekken kunnen voeren, kantoor kunnen houden en opslag van kleine materialen.

Wij beschikken over vier Toyota Priussen, die aan het einde van de dag opgeladen moeten worden. Deze willen wij graag stallen in een loods/garage of op afgesloten (eigen) terrein.

Wat kan Buurt Mobiel bieden: 

Zijn aan dit tijdelijke gebruik kosten verbonden? Kunnen wij een tegenprestatie leveren op een andere manier? Wij staan open voor mogelijkheden.
Wij beseffen dat er voorwaarden zijn voor snel vertrek bij wijziging van de plannen m.b.t. het pand en herroepen ons niet op eventuele verworven rechten. Buurt Mobiel is van maandag tot en met vrijdag aanwezig van 8:00 uur tot 17:00 uur. Incidenteel zijn wij er ’s avonds om vrijwilligers te trainen of te vergaderen met onze Raad van Toezicht.

Buurt Mobiel: wat is het en waarom bestaat het?

Wij brengen vervoer en kennis van de voorzieningen in de wijk samen in de dienst Buurt Mobiel. Waarom? Omdat wij al jaren zagen en hoorden dat er bij wijkbewoners behoefte aan was en is! In plaats van af te wachten, zijn wij zelf aan de slag gegaan. Wat begon als een bewonersinitiatief in 2015, groeide door tot Stichting Buurt Mobiel in februari 2016. Op 2 september 2016 zijn wij geopend in Overvecht.

Buurt Mobiel biedt (elektrisch) vervoer in Utrecht. Dit is duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig over korte afstanden. Vrijwilligers besturen de voertuigen en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn geen haltes of vaste opstappunten. Even Buurt Mobiel bellen en u heeft flexibel vervoer dat altijd in de buurt is. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van de wijk. Het doel is dat bewoners en bezoekers van de wijk beter gebruik kunnen maken van al het moois dat er al is en dat vervoer minder een belemmering hoeft te zijn om erop uit te trekken. Bekijk een filmpje om alvast om meer te weten te komen over de Buurt Mobiel in actie. En als u wilt weten wat Buurt Mobiel betekent voor wie instapt, lees dan onze reeks Verhalen van Dichtbij op Facebook.

Terug