Nieuws

Kennismaken IMC Weekendschool


Graag stellen we aan u voor: IMC Weekendschool Utrecht

IMC Weekendschool is een stichting die aanvullend onderwijs biedt aan leerlingen van 10 tot 14 jaar oud op tien plekken in Nederland. Sinds 2006 bestaat IMC Weekendschool Utrecht. De leerlingen van deze vestiging zijn afkomstig van verschillende scholen uit Utrecht Overvecht.

Drie jaar lang gaan ze op zondag naar de weekendschool om inspirerende gastdocenten te ontmoeten en over hun beroepen te leren. Deze bevlogen professionals nemen de leerlingen mee in hun wereld én delen hun enthousiasme. Niet alleen leren de leerlingen van alles over recht, geneeskunde, muziek, architectuur en nog veel meer, ze beleven het! We spelen een rechtszitting na in de rechtbank, blussen een brandende auto bij de brandweer en we maken onze eigen maquette. Op die manier verbreden we de toekomstperspectieven van de leerlingen, vergroten we hun zelfvertrouwen en verstevigen we hun verbinding met de Nederlandse maatschappij.

Na drie jaar treden de leerlingen toe tot ons alumni-netwerk, waar ze toegang krijgen tot talloze masterclasses, trainingen en bijzondere projecten. We vinden het belangrijk om met lokale bedrijven en gastdocenten samen te werken en zijn altijd op zoek naar verbinding. Mocht u hiertoe mogelijkheden zien, door bijvoorbeeld het verzorgen van een gastles of een excursie naar uw bedrijf neem dan contact op met Janneke Wijkmans; .

Voor aanvullende informatie kunt u terecht op onze website: www.imcweekendschool.nl

 

Terug