Nieuws

Interview met Shanna Janssen - Panthera


Shanna grijpt de kansen die er liggen voor het aanleggen van een netwerk met beiden handen aan. Ze is sinds anderhalve maand werkzaam als accountmanager bij Panthera en meteen lid geworden van Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht. Ze was aanwezig tijdens de Veiligheidsbijeenkomst op 30 januari en heeft daar gelijk het plan opgepakt om samen met Mango Mobility en Van de Streek een regelmatige borrel op te starten. Dat we bijvoorbeeld iedere drie maanden bij elkaar komen om te horen wat er speelt.”

“We zijn eerder al lid geweest van de ondernemersvereniging maar hebben uiteindelijk ons lidmaatschap opgezegd, omdat het onduidelijk was wat we er precies aan hadden. Met de plannen voor de coffeeshop is er voor ons weer een duidelijke aanleiding om lid te worden. Het is een fijn idee als er een vereniging is die onze gedeelde belangen kan behartigen. Het bestuur kan nu iets initiëren om onze gezamenlijke bezwaren te laten horen. Ik zou bijvoorbeeld graag zien dat we gezamenlijk een handtekeningenactie starten. Ook hebben we tijdens de laatste veiligheidsbijeenkomst een lijst met acties opgesteld. Het zou goed zijn als we bij de komende ledenvergadering (16 mei) met elkaar invulling gaan geven aan die acties. Hoe en wie gaat wat doen? Hoe kunnen we samenwerken en elkaar versterken.”

“Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het thema veiligheid. Je kan elkaar ook versterken door van elkaars diensten gebruik te maken. We brachten de bedrijfsauto altijd naar de garage in Maarssen. Dat is natuurlijk gek als je drie garages om de hoek hebt. Wanneer we dat over en weer gaan doen, dan gaan die netwerken wel leven.”

“Voor ons is veiligheid verder eigenlijk helemaal geen thema. We voelen ons heel veilig. Ook als we ‘s avonds laat in het donker naar ons kantoor moeten is er niets aan de hand. We zitten op een gunstige locatie op de St Laurensdreef, dat scheelt. Het bedrijventerrein ziet er wat ons betreft ook netjes uit. Tuurlijk zijn er wel eens bedrijven of bezoekers die een rommeltje van het parkeren maken. Dat is niet goed voor je uitstraling, maar we zijn hier heel tevreden. Het enige dat echt mist is een plek waar je met een zakenrelatie iets kan drinken. Een plek voor een kop koffie die net wat chiquer is. Daarvoor moet je nu toch richting stad, dat is jammer.”

Panthera is een ICT-bureau met tien werknemers dat de brug slaat tussen het werkproces en ICT. “We zijn echt een dienstverlener voor midden- en kleinbedrijf in Nederland. ICT is daarbij een hulpmiddel en niet het doel. Wij leveren onze producten vanuit ons ICT advies of binnen de werkzaamheden van ons systeembeheer. Bijvoorbeeld: van hogerop wordt er besloten dat er met andere softwarepakketten gewerkt moet gaan worden. Vervolgens blijkt dat de laag daaronder, die met deze software moet gaan werken, hier niet mee overweg komt. Wij leveren ICT Managers die als klankbord kunnen optreden om soortgelijke sitiuaties te vergelijken en met de best practice oplossing te komen. Daarnaast zijn zij in staat om deze adviezen ook daadwerkelijk uit te voeren. Dit gaat van plaatsen van servers, tot softwareontwikkeling tot online marketing. Voor deze online marketing voorzien wij ook in content. Dus tekst, fotografie, video. Onze klanten komen uit heel Nederland maar gek genoeg niet van dichtbij. Hopelijk komt daar snel verandering in!”

Terug