Nieuws

Interview met Oscar Gottschalk


Op de plek waar eerst mensen zaten te zweten boven het theorie examen voor hun rijbewijs, kan je nu zweten met een racket in je hand. Sinds 7 december is Play Padel Club geland in Utrecht op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Play Padel Club heeft al 4 locaties in Amsterdam en Zwolle en opent er binnenkort ook nog een in Groningen. Dit is de eerste locatie in Utrecht en met acht indoorbanen meteen een van de grotere. Binnen, waar het nog ruikt naar nieuwe vloerbedekking, worden we verwelkomd door Oscar Gottschalk, clubmanager Utrecht. 

“Tja, op 7 december gingen we met een soft launch open, maar acht dagen later mochten we meteen weer dicht. Het gaf ons wel de tijd om de locatie helemaal af te maken. We staan te springen om weer open te gaan.”

“Padel bestaat nu ongeveer 50 jaar, dat is in de sportbranche natuurlijk relatief kort, waarvan nu zo’n 10 jaar in Nederland. Het is overgewaaid vanuit Mexico, Argentinië naar Spanje waar het nu de tweede sport is naast voetbal. Padel heeft elementen van tennis en squash en je speelt het met vier personen. Je hebt redelijk dezelfde techniek van tennis, maar je mag de achterkant en zijkant ook gebruiken zoals bij squash. Maar waar tennis echt een concentratiesport is, en squash lekker rossen met een stukje techniek is padel heel makkelijk. Je kan het eigenlijk in 5 minuten, en dat is er ook zo leuk aan. Je kan na vijf minuten oefenen meteen met je vrienden een potje spelen. Daarom is het ook zo’n snel groeiende sport, denken wij.” 

“En het is ook een hele gezellige sport omdat je het met z’n vieren speelt. Onze locatie is daar dan ook op ingericht. Na het sporten kan je lekker op de loungebanken ploffen en samen een drankje halen bij de bar, als het allemaal ooit weer eens mag. Padel spelen is dan ook meer dan een avondje sporten. We hebben geen abonnementen, maar werken met een pay and play methode: geen lidmaatschap, maar ook geen wachtlijsten, gewoon spelen wanneer het jou en je vrienden uitkomt.”

“Een goede locatie voor Padel moet aan een paar voorwaarden voldoen: het moet bijvoorbeeld een hoge ruimte zijn, minimaal 6-7 meter. Hier hebben we een nok van 11 meter, dus dat zit goed. Daarnaast is natuurlijk ook de bereikbaarheid belangrijk. Vanuit deze plek kunnen we de hele regio Utrecht makkelijk bedienen. Maar we zoeken soms juist ook naar gekke locaties. We zijn bijvoorbeeld in gesprek met de gemeente om te kijken of we nog iets kunnen doen op het jaarbeursplein, of op het dak van een parkeergarage, ik noem maar iets geks. Een tijdelijke locatie voor 2-5 jaar binnen Utrecht zouden we heel leuk vinden. Hier zitten we echter voor vast.”

We zijn nog niet heel bekend met de andere ondernemers van Nieuw Overvecht maar dat neemt niet weg dat we de ondernemers van het bedrijventerrein natuurlijk graag willen faciliteren in het op een leuke manier laten verdwijnen van de coronakilo’s. We willen dan ook graag kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, in ieder geval is de vereniging hier welkom voor de eerstvolgende ALV, met natuurlijk een vriendelijk en sportief potje voor,- of achteraf.” 

Interesse of vragen, kom langs, check onze website of bel gerust (06-2048 0123)

www.playpadel.club

Terug