Nieuws

Interview Stagestraat


In de nieuwsbrief van de gemeente Utrecht over Werk en Inkomen stond deze editie een leuk stukje over de Stagestraat, een project dat actief is in Nieuw Overvecht: 

Bij de Stagestraat zijn werkgevers uit een bepaald deel van de stad aangesloten. Zij bieden werkervaringsplekken aan werkzoekenden die moeilijk werk vinden. Het idee voor de Stagestraat is om zowel ondernemers als werkzoekenden te helpen. Ondernemers krijgen de kans om zonder extra administratie kandidaten drie tot zes maanden in te zetten. Daarnaast geven nieuwe medewerkers altijd een frisse blik op de huidige werkzaamheden. Benieuwd naar vacatures bij de Stagestraat? Surf dan naar www.stagestraat.nl/vacatures/ik-zoek-een-vacature

Bij Stagestraat Overvecht is Stichting De Goede Winkel aangesloten. Hier vinden gebruikte meubels een tweede leven. Als er een tafel of bankstel wordt verkocht, dan is 50% voor de verkoper en 50% voor het goede doel. Dat goede doel zorgt ervoor dat er mensen kunnen komen werken die moeilijk werk vinden. Nita Houwing is manager van Stichting De Goede Winkel: “Wij vormen hier met een elkaar een hecht team waar plaats is voor mensen die graag willen werken, maar die soms een laag tempo hebben, een beperking hebben zoals autisme of die gewoon onzeker zijn over zichzelf en niet makkelijk aan de bak komen.” 

Verantwoordelijkheid en fijne collega’s

Ewoud was lang werkloos en had niet de goede papieren had om ergens direct aan het werk te kunnen gaan. Ewoud: “Vroeger wilde ik eigenlijk wiskundeleraar worden, maar ik had net niet alle benodigde papieren op zak. Ik was onzeker geworden over wat ik wilde en kon. Hier heb ik veel kennis opgedaan. Niet alleen van wat echt retro is of van welk hout iets is gemaakt. Ik vind het fijn om te ervaren hoe leuk het is verantwoordelijkheid te hebben voor de zaak en fijne collega’s om me heen te hebben. Mijn toekomstdroom? Ik wil hier een deel van de week blijven werken en daarnaast misschien onderwijsassistent of conciërge op een school worden.”

Terug