Nieuws

Interview met Romy Visser van Snackbar Overvecht


Sinds april waait er een nieuwe wind in Snackbar Overvecht. De zaak is overgenomen door Romy Visser. Romy komt uit een horecafamilie en heeft heel wat jaren ervaring in het vak. Toen via via de kans voorbij kwam om deze snackbar over te nemen greep ze deze meteen.

“Dit is nog een ouderwetse hollandse snackbar met een vaste klantenkring en waar mensen komen voor een praatje en kwalitatief goed eten. Dit soort zaken zie je niet vaak meer. Het zijn tegenwoordig toch steeds meer ketens en zaken waar je niet de gezelligheid van vroeger tegenkomt. We hebben meer verse producten op de kaart gezet, zoals stoofvlees en verse friet, maar verder heb ik weinig veranderd aan de zaak. Door goede kwaliteit en klantvriendelijkheid te bieden wil ik dit soort horeca opnieuw op de kaart te zetten.”

“Buiten de moeilijkheden van corona om gaat het heel goed. We hebben klanten van het hele terrein en ook steeds meer uit de wijk. Ook komen vroegere klanten van mijn ouders langs. Mijn ouders hebben 22 jaar een café gehad in De Bilt, de klanten van daar komen eerst langs uit nieuwsgierigheid, maar blijven daarna weer terugkomen. Dat komt door de gezelligheid en de verse producten. 

Naast afhalen richt ik me ook steeds meer op het bezorgen van salades, broodjes en bittergarnituur. En vanaf januari wil ik ook in de avonduren open. Het zou fijn zijn als er meer bedrijven komen die in de avond actief zijn want het is nu wel heel stil en donker. Door te gaan flyeren in de wijk wil ik meer mensen van buiten het bedrijventerrein trekken. En het is ook fijn dat binnenkort een sportschool aan de overkant gaat openen. Dat zal ook zorgen voor meer mensen in de avonduren.” 

“Om het hier aantrekkelijker te maken zou er daarnaast veel meer gedaan kunnen worden aan de uitstraling van het terrein. Niet alleen de gemeente zou daar meer aan kunnen doen, maar ook wij als ondernemers kunnen de uitstraling van onze eigen panden verbeteren. Het is nu allemaal best een grijze en saaie bedoening. Door de buitenkant van je pand aan te pakken of te zorgen voor meer verlichting wordt het hier al een stuk prettiger. Voor de snackbar heb ik al allerlei ideeën.”

“Naast het verbeteren van de uitstraling wil ik meer mensen naar het terrein trekken. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Het plein hier voor mijn deur leent zich daar prima voor. Denk bijvoorbeeld aan een markt waar ondernemers zichzelf en hun producten kunnen presenteren. Of een carrièrebeurs waar werkzoekenden en werkgevers uit de wijk elkaar beter kunnen leren kennen. Op die manier laat je mensen die hier normaal niets te zoeken hebben, het terrein beter kennen.”

“Kom vooral een keertje langs om kennis te maken en misschien wel samen plannen te maken over hoe we het hier leuker en levendiger kunnen maken!”

 

Terug