Nieuws

Noordelijke Randweg Utrecht opnieuw verder uitgesteld en duurder


De Noordelijke Randweg Utrecht wordt later opgeleverd dan eerder gepland. Dat blijkt uit een brief van de gemeente Utrecht. Het gaat waarschijnlijk nog jaren duren voordat er wat gaat gebeuren. De gemeente meldt dat eerst het bestemmingsplan aangepast moet worden.

Volgens de gemeente komt de vertraging door de landelijke stikstofproblematiek. Maar dat is niet de enige kink in de kabel: "Ook heeft het project te kampen met stijgende kosten. Utrecht beraadt zich op oplossingen hiervoor en werkt door aan de verdere voorbereidingen."

Hoe lang het allemaal gaat duren is niet bekend, omdat ze ook nog niet weten wanneer het nieuwe bestemmingsplan gemaakt kan worden: "Dit is pas mogelijk als er een oplossing gevonden is voor de stikstof die neerslaat in nabijgelegen natuurgebieden als gevolg van de werkzaamheden en het toekomstige gebruik van de weg."

De oorspronkelijke opleverdatum van de Randweg lag op 31 december 2025, zoals ook was afgesproken met de provincie. Eerder werd al bekend dat dat niet gehaald zou worden en werd gesproken over 2027.

De verwachting is nu dat het bestemmingsplan volgend jaar gemaakt kan worden. Hoeveel de vernieuwingen allemaal gaan kosten is niet duidelijk. Het aanpakken werd eerder begroot op ongeveer 220 miljoen euro. Eerder werd al bekend dat het hoogstwaarschijnlijk wordt overschreden.

Bron: RTV Utrecht

Terug