Nieuws

Overvecht Noord als 1e Utrechtse wijk aardgasvrij in 2030


Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse wijk die in 2030 aardgasvrij wordt. Hiermee zet Utrecht de eerste grote stap om de hele stad aardgasvrij te maken. In uw werk heeft u mogelijk te maken met energievraagstukken of houdt u zich bezig met energie-gerelateerde onderwerpen. Daarom wil ik u graag informeren over deze ontwikkelingen.  

Samen naar een aardgasvrije stad 
In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en gebouwen. Utrecht staat hier, net als de rest van Nederland, voor een enorme opgave. Iedere wijk komt aan de beurt om het gasnet te vervangen voor een duurzaam alternatief. De gemeente kijkt met woningeigenaren en samenwerkingspartners welke oplossing het best past per gebied.

Wat vragen we van u?
Hebt u weleens (advies)gesprekken met bewoners, organisaties en bedrijven? Dan is het fijn als u in deze gesprekken rekening houdt met het feit dat Utrecht aardgasvrij wordt. Zo voorkomen we dat bewoners en bedrijven aankopen doen of kosten maken die later niet handig blijken. Op deze manier bereiden we ons samen voor op een stad zonder aardgas.

Meer weten?

Vragen
Neem contact op met Fabian Mol, projectmanager aardgasvrij, gemeente Utrecht.

Telefoon 030 - 286 7139

E-mail 

 

Terug