Nieuws

Hoe goed zijn Utrechtse ondernemers beveiligd tegen digitale criminaliteit?


De Gemeente Utrecht doet onderzoek naar digitale criminaliteit onder Utrechtse ondernemers. Met dit onderzoek krijgt de gemeente inzicht in de huidige veiligheidssituatie op digitaal gebied en kan zij beoordelen of en hoe groot het probleem is. Voor dit onderzoek is een vragenlijst ontwikkeld, specifiek voor ondernemers.

Vul via deze link de vragenlijst in!

De eerste 100 inzendingen krijgen een gratis bureauklapper toegestuurd, met tips voor het herkennen van phishing e-mails!

Waarom ontvangt u een vragenlijst over cybersecurity?
Digitale criminaliteit is een groeiend probleem. Meer dan de helft van MKB Nederland was dit jaar doelwit van internetcriminelen en Één op de vijf bedrijven in Nederland heeft te maken gehad met een hack of een computervirus, zie CBS rapport.

Vragenlijst
Met de informatie uit de vragenlijst kunnen we samen met ondernemers stappen zetten voor een veilig digitaal klimaat.

Uitkomsten onderzoek
Begin 2020 zullen wij de uitkomsten van de vragenlijst met u delen. Over twee jaar volgt een nieuwe meting met dezelfde vragenlijst om te zien of de digitale veiligheid gewijzigd of veranderd is. We zijn ook bezig met het organiseren van een bijeenkomst over “veiligheid, cybercrime en ondernemerschap”. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt later in 2020.

Vragen?
Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit bericht of de vragenlijst? Dan kunt u mailen naar of bellen naar 06-39089918.

Hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst.

 

Terug