Nieuws

Interview Mehmet Eroglu


Sinds een paar maanden is Nieuw Overvecht een nieuwe wasstraat rijker. Mehmet Eroglu startte samen met zijn broer de autowasstraat Carwash Overvecht. We spraken met hem over ondernemen op ons bedrijventerrein. 

Wat maakt jullie bedrijf bijzonder? 
“We hebben al 10 jaar een poetsbedrijf. We staan ervoor dat wanneer je je auto laat poetsen hij ook weer helemaal glanst van binnen en buiten. Diezelfde belofte maken we waar bij Carwash Overvecht. Daarom vinden we persoonlijk contact en de details bij het wassen erg belangrijk. Doordat wij de auto’s goed voorwassen, worden de auto’s ook echt schoon. Daar onderscheiden wij ons van de andere wasstraten. Daarnaast kan je bij ons terecht met busjes tot 3 meter hoog, en 2,5 meter breed, ook dat is bijzonder.“

“In Carwash Overvecht hebben wij 6 wasboxen, waarbij onze klanten met de nieuwste techniek de auto’s kunnen wassen. Bij het wassen maken wij gebruik van osmosewater. Dit is speciaal water dat vlekvrij opdroogt.”

“Sinds begin dit jaar ben ik ook bestuurslid van Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht. Ik wil graag dat meer ondernemers de meerwaarde van een ondernemersvereniging gaan inzien. Door een stevig netwerk te bouwen, kan je elkaar goed versterken.“

Hoe zijn jullie op Nieuw Overvecht terecht gekomen? 
“Mijn broer is in 2005 gaan werken bij een poetsbedrijf in het pand naast Partycentrum Luxery. Hij was toen 15 of 16 jaar oud. Vijf jaar later heeft hij dat poetsbedrijf overgenomen. Hierbij heb ik hem samen met mijn vader ondersteund. Toen was er ook al een wasstraat op deze locatie en leek het ons een mooie plek om ooit over te nemen.” 

“Ikzelf ben in 2015 begonnen als financieel directeur bij Autoradam. Daar leerde ik het autowaswereldje kennen. Daarnaast heb ik mijn eigen administratiekantoor. Mijn broer en ik versterken elkaar; hij is de expert op het gebied van poetsen/wassen en ik in het financiële en operationele werk. Ook mijn vader werkt mee in onze bedrijven. Hij werkt nu vooral bij het poetsbedrijf en springt bij waar nodig.” 

“Toen deze locatie vrij kwam, zijn we snel met de eigenaar Bob Scherrenberg aan tafel gaan zitten. We wisten hem te overtuigen van ons plan en toen konden we van start. In januari van dit jaar zijn we begonnen met de verbouwingen en op 24 april gingen de deuren echt open!” 

“Nieuw Overvecht is een perfecte locatie voor ons. De bereikbaarheid is goed en je hebt hier een groot potentieel verzorgingsgebied: van Zuilen, naar Overvecht, tot aan Maarssen aan toe. De potentiële klantenkring is daardoor groot. Ook zitten er veel bedrijven die tot onze doelgroep behoren.” 

“We hebben dan ook veel contact met andere ondernemers op het terrein. Toen we net geopend waren, hebben we geflyerd en dat leverde snel nieuwe klanten op. We werken bijvoorbeeld voor Bo-Ex, Dolly Bakfietsen en Technische Groothandel de Bruin heeft waspassen afgenomen om uit te delen aan klanten. Op de voorgevel van onze locatie wil ik een spandoek ophangen met de logo’s van de bedrijven uit ons netwerk “Vrienden van Carwash Overvecht”. De gunfactor voor lokale partijen is in Utrecht echt wel hoog, zeker na corona: als je ziet dat een bedrijf waar je vaak komt, veel samenwerkt met een ander bedrijf zal dat ook wel goed zijn. Samen maken we elkaar sterker!”

Terug