Nieuws

Reactie ONO op Coffeeshop


De aankondiging dat een coffeeshop een vestigingaanvraag heeft gedaan op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht heeft tot heel wat gefronste wenkbrouwen geleid. Het bestuur van ONO houdt intensief contact met de burgemeester over het verloop van de aanvraag. 

Hoewel het bestuur, net als veel leden, niet blij is met de komst van een coffeeshop naar het bedrijventerrein snapt ze dat de burgemeester gehouden is aan de opdracht die hij van de gemeenteraad heeft ontvangen: er moeten coffeeshops bijkomen in Utrecht. De aanvraag van de coffeeshop houder wordt nu procedureel gecheckt. Als er geen onvolkomenheden in de aanvraag staan, heeft de burgemeester geen gronden om de aanvraag te kunnen weigeren. 

ONO is van mening dat de nu beoogde locatie, in een rustige hoek op het bedrijventerrein niet gewenst is. Ze zal dan ook in gepsrek met de gemeente aandringen op een alternatieve locatie waar de veiligheid beter te waarborgen is. 

Het bestuur van ONO blijft het proces intensief en kritisch volgen en oefent waar mogelijk druk uit om de veiligheid van bedrijventerrein Nieuw Overvecht te kunnen garanderen. 

Luister hier een radio-interview met bestuurslid Rogier Bos over de komst van de coffeeshop. (vanaf ongeveer 9:00). Een uitgebreidere reactie vanuit ONO is hier te lezen.

Terug