Nieuws

Beroepentuin Overvecht geopend


Op 4 maart jl. kwamen 150 belangstellenden naar de beroepenmarkt in Utrecht, vaak mensen met enige achterstand tot de arbeidsmarkt. Bij de beroepenmarkt stonden diverse opleidingen en bedrijven in de sectoren Bouw en Techniek centraal.

Vertegenwoordigers van Bouw=Wouw, de Oriëntatie Sprint en de Beroepentuin gaven een toelichting op de vele mogelijkheden een opleiding te volgen en snel aan de slag te gaan in een van de technische beroepen waar veel vraag naar is, de zogeheten tekortberoepen. En met snel bedoelen we ook echt snel. Binnen 4 maanden worden werkzoekenden klaargestoomd voor een baan in een sectoren waar werkgevers staan te springen op gekwalificeerde medewerkers.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om al in medio maart 2020 te starten met de leertrajecten maar toen kwam de Coronacrisis die roet in het eten gooide. De veiligheid van kandidaten en leermeesters staan altijd centraal. Daarom hebben wij de start met 3 maanden uitgesteld.

De Beroepentuin is gestart met de volgende leertrajecten: assistent elektromonteur, assistent loodgieter, assistent zonnepanelenmonteur, assistent timmerman en infra werk. De locatie van de Beroepenruin is gelegen aan de Gageldijk 182, op de grens met de wijk Overvecht.   

Op 29 juni is er in het bijzijn van de wethouder Mevr. Linda Voortman, Dhr. Okko Ebens voorzitter van Servicepunt Techniek (tevens ook regiosecretaris van de koninklijke metaalunie) en Dhr. Mehmet Eroglu namens de Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht het officiële startschot gegeven.

De Beroepentuin werkt nauw samen met de brancheorganisaties zoals Metechnica, OOM en OTIB. Daarnaast wordt samengewerkt met bedrijven. Er zijn voor bedrijven die meewerken, kandidaten afnemen of de Beroepentuin, financieel en/of met materiaal,  ondersteunen tal van interessante incentives, zoals o.a. zogeheten SROI-“compensaties”.

Sluit je als bedrijf aan en maak het verschil!

Ga voor meer informatie naar www.deberoepentuin.nl.

Ook Echt Overvecht schreef een artikel over de opening. 

Terug