Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een stadsverzorgend, kleinschalig, modern gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 36 hectare netto (44 hectare bruto). De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen (A2 en A27) wordt door het bedrijfsleven als belangrijkste kwaliteit van het gebied gezien. Mede hierdoor is de bereikbaarheid met de (vracht)auto zeer goed en beschikt het terrein over één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden voor bedrijven. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht grenst aan de woonwijk Overvecht. Er zijn zo’n 280 bedrijven ingeschreven, waarvan er circa 200 actief zijn in het gebied. Deze bedrijven bieden plaats aan bijna 5.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is bedrijventerrein Nieuw Overvecht een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht. Bekijk de plattegrond.

 


Meer nieuws »

Nieuwe berichten

Uitkomsten 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht

In juli 2020 is de 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht ingevuld door 2.113 ondernemers in de regio Utrecht.

Week van de veiligheid

Week 41 (5 - 11 oktober 2020) is benoemd tot de Week van de Veiligheid. Dé week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen bij ondernemers, ook in Overvecht. 

Interview Arne Mooij

Regelmatig stellen we iemand aan u voor die zijn of haar ambitie voor Nieuw Overvecht deelt. Dit keer spraken we Arne Mooij, gebiedsmanager Veiligheid van gemeente Utrecht.

Beroepentuin Overvecht geopend

De Beroepentuin is op 15 juni gestart met een pilot in Overvecht/Utrecht.

Uitkomsten van eerste Ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

In de provincie Utrecht zijn de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus bij ondernemers goed merkbaar. Bijna een derde van deze groep ervaart een omzetdaling van meer dan zestig procent. Dat blijkt uit een enquête die de overheden en werkgeversorganisaties uit de provincie Utrecht hebben gehouden.

i-did is terug in Overvecht

i-did is terug in Overvecht. Terug in de wijk waar het ooit in 2009 aan de Maria van Hongarijedreef begon. Nu echter niet meer in een kleine donkere garagebox, maar in een mooi licht en professioneel naaiatelier op bedrijventerrein Nieuw Overvecht.

Energieleverende gevel mede ontwikkeld op Nieuw Overvecht

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht heeft begin 2020 de Europese primeur: Woningcorporatie Bo-Ex pakt hier met haar consortiumpartners van ‘Inside Out’ de hoogbouwflat aan met een modulair renovatiesysteem. 

URECA en voucherregeling voor ondernemers

URECA, de Utrecht Region Economische Corona Alliantie, is opgericht door ondernemers en biedt kosteloos hulp in de vorm van een sparringpartner of advies voor alle ondernemers (ook ZZP’ers) in de provincie Utrecht.

Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij gelanceerd

30 organisaties en bedrijven bundelen de krachten met de gemeente om Utrecht stap voor stap CO2-neutraal te maken. Samen hebben ze de afgelopen maanden het ‘Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij’ opgesteld.

Voortgangsreportage Samen voor Overvecht 2020

Elk jaar maakt de gemeente Utrecht in het voorjaar een voortgangsrapportage. In de voortgangsrapportage staat: welke ontwikkelingen er zijn in Overvecht welke resultaten er sinds december 2019 behaald zijn welke stappen de gemeente nog gaat nemen. 

Overzicht regelingen en financieringen i.v.m. corona

Veilig ondernemen ten tijde van Corona crisis