Bedrijventerrein Nieuw Overvecht is een stadsverzorgend, kleinschalig, modern gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 36 hectare netto (44 hectare bruto). De ligging van Nieuw Overvecht ten opzichte van het centrum van de stad Utrecht en ten opzichte van de uitvalswegen (A2 en A27) wordt door het bedrijfsleven als belangrijkste kwaliteit van het gebied gezien. Mede hierdoor is de bereikbaarheid met de (vracht)auto zeer goed en beschikt het terrein over één van de belangrijkste vestigingsvoorwaarden voor bedrijven. Bedrijventerrein Nieuw Overvecht grenst aan de woonwijk Overvecht. Er zijn zo’n 280 bedrijven ingeschreven, waarvan er circa 200 actief zijn in het gebied. Deze bedrijven bieden plaats aan bijna 5.000 arbeidsplaatsen. Hiermee is bedrijventerrein Nieuw Overvecht een belangrijke werklocatie voor de gemeente Utrecht. Bekijk de plattegrond.

 


31 januari: Werkdiner Veiligheid 31 januari

Om het terrein veilig(er) te maken en houden, hebben we uw hulp nodig. In een eerdere netwerkbijeenkomst over het thema Veiligheid hebben we de eerste stap gemaakt door te horen wat er speelt op het terrein. Nu is het tijd voor actie.


11 februari: Presentatie Wijkraadpleging Verkeersveiligheid: Het recht van de snelste?

De Wijkraad Overvecht heeft in 2018 zijn wijkraadpleging gewijd aan de beleving van de verkeersveiligheid in Overvecht. Op 11 februari is er een presentatie van het rapport.


16 mei: Algemene Ledenvergadering 2019

Het bestuur van de Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op donderdag 16 mei.


Meer nieuws »

Nieuwe berichten

Jan de Wit gaat voor duurzaamheid

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht verwelkomen we het nieuwste lid; Jan de Wit van productiebedrijf Postmen. Hij is pas drie weken lid en ziet al een taak voor zichzelf; collega ondernemers warm krijgen voor duurzaamheid.

'Nachtelijke bedrijvigheid, snelle auto's en intimidatie' aanleiding invallen Overvecht

Op 4 december zijn de politie, gemeente Utrecht, douane en de belastingdienst met een gecoordineerde actie binnen gevallen bij 17 auto bedrijven op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht.

Vul de KVO-enquete in en ontvang een gratis appeltaart!

Om het Keurmerk Veilig Ondernemen te behouden is het nodig dat alle ondernemers van het terrein in een paar minuten de KVO-enquête invullen. U ontvangt daarna een gratis appeltaart!

Verslag Netwerkbijeenkomst Veiligheid en Ondermijning

Eind september vond de Netwerkbijeenkomst Veiligheid en Ondermijning plaats bij Mango Mobility op de Franciscusdreef. Lees hier het verslag.

Dreefnieuws herfsteditie

Dreefnieuws is het wijkblad van Overvecht en wordt uitgegeven door Stichting Echt Overvecht. Lees hier de nieuwse editie.

Nieuwsbrief Nieuw Overvecht

Ali Brom van Brom Schoonmaakdiensten

Ali Brom:"Toen we hier in 2002 naartoe verhuisden hebben we bij alle buren en in de omgeving een brief in de bus gegooid om iedereen uit te nodigen voor koffie en kennismaken. De deur staat nog steeds open, iedereen is welkom!"

Meldingen doen, hoe werkt dat?

De gemeente heeft verschillende kanalen waar u zaken kunt melden die niet goed gaan. We zetten ze voor u op een rijtje: 

Proef Gemeente Utrecht met Whatsapp en live chat voor ondernemers

Vanaf nu kunnen ondernemers ook via Whatsapp of Chat met de gemeente Utrecht contact opnemen.

Kennismaken met nieuwkomer Mango Mobility

Maak kennis met Nikita Kuipers

De Droom van Yet van den Bergh